Avertismentul FMI: „Vom fi prăjiţi în următorii 50 de ani”

Avertismentul FMI: „Vom fi prăjiţi în următorii 50 de ani”
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: http://africasacountry.com 26.10.2017 12:52
Dacă omenirea nu va găsi o soluţie pentru a face faţă schimbărilor climatice şi inegalităţii sociale, următorii 50 de ani vor creiona un „viitor întunecat”. Avertismentul îi aparţine directorului general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, transmite The Guardian.

Şefa FMI a participat, marţi, la o conferinţă economică organizată în capitala Arabiei Saudite, Riyahd.

„Dacă nu vom aborda aceste probleme, vom intra într-un viitor întunecat” în următoarele cinci decenii, a atras atenţia Christine Lagarde în cadrul evenimentului din capitala saudită.

„Vom fi fripţi şi prăjiţi la grătar” dacă lumea nu va reuşi să ia „decizii critice” privind schimbările climatice, a mai spus Lagarde, făcând referire la Acordul de la Paris.

În luna iunie, Donald Trump a luat decizia de retrage Statele Unite din Acordul de la Paris, argumentând că ţara este dezantajată economic de acesta.

Acordul de la Paris este un acord global privind schimbările climatice la care s-a ajuns la 12 decembrie 2015 în capitala Franţei. Acordul prezintă un plan de acţiune pentru limitarea încălzirii globale „mult sub” 2°C. Acesta vizează perioada cu începere din 2020.

De asemenea, directorul general al FMI a cerut şi rezolvarea inegalităţii dintre bărbaţi şi femei, precum şi a celei dintre cei care „au” şi cei care „nu au”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI