„De asemenea, membrii Comitetului de Direcţie au fost sancţionaţi cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative şi posibilităţii de aplicare a unor sancţiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat. Decizia a fost luată ca rezultat al controlului complex pe teren efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate unele încălcări ale Legii instituţiilor financiare, actelor normative ale BNM şi Legii cu privire la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului”, se spune în comunicatul emis de BNM.

Potrivit unor surse citate de Mold-Street, este vorba de Natalia Politov-Cangaş (fosta preşedinte al băncii până în octombrie 2016), Corneliu Ghimpu, actualul şef interimar şi prim-vicepreşedinte (cunoscut şi ca nepotul fostului preşedinte al Moldovei, Mihai Ghimpu, lider al liberalilor), Ludmila Vangheli şi Elena Goncear.

Victoriabank se află de doi ani sub supraveghera intensivă a BNM. În trimestrul I 2017, a fost finalizat controlul complex asupra activităţii băncii, iar Comitetul executiv al BNM urma să aprobe Hotărârea cu privire la rezultatele controlului.