Primăria capitalei a intrat în noul an cu o datorie de 80 de milioane de lei

Primăria capitalei a intrat în noul an cu o datorie de 80 de milioane de lei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 02.01.2017 13:10
Cu datorii în noul an. Primăria capitalei a intrat în 2017 cu o restanţă la bugetul municipal de aproximativ 80 de milioane de lei. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul şedinţei subdiviziunilor de către şefa Direcţiei Generale Finanţe, Veronica Herţa. Primarul Dorin Chirtoacă nu a putut decât să le recomande colegilor săi să strângă cureaua şi să reducă din cheltuieli. 

Cauzele care au dus la crearea găurii financiare municipale sunt diverse, susţine şefa Direcţiei Generale Finanţe. „Pentru acoperirea cheltuielilor, de Consiliul Municipal a fost votată ca sursă de vânzare-privatizare a proprietăţii publice 196 de milioane de lei, în realitate s-a încasat 40,9 de milioane de lei. După care vreau să amintesc că în anul bugetar 2016 am intrat cu datorii de peste 300 de milioane de lei la instituţiile financiare,” a menţionat Herţa.
 
Şi asta nu e tot. În cadrul unor direcţii ale primăriei au fost înregistrare cheltuieli nejustificate. „Cu părere de rău, avem situaţii în care în luna decembrie, toţi vor "microvolnovşci", aparate nu ştiu de care, de măsurat nu ştiu de ce, fierbătoare, încălzitoare...Pentru un birou de 9 metri pătraţi au procurat "condiţioner" pentru o suprafaţă de 25 de metri pătraţi”, a mai spus Veronica Herţa.
 
La rândul său, Dorin Chirtoacă a ţinut să anunţe că va aplica sancţiuni în cazul cheltuielilor nejustificate: "Stimaţi colegi, fără supărare, o să aplicăm sancţiuni...Nu lucrări capitale. Strict cheltuieli curente şi alea să treacă pe la mine...”

Pentru anul 2017, bugetul municipal este estimat la peste trei miliarde de lei. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP