Pe lângă acest amendament, Comisia pentru bugete a mai aprobat, la iniţiativa Grupului PPE, creşteri de aproape 4,7 milioane de euro în Bugetul UE 2017 pentru combaterea sărăciei şi prevenirea conflictelor în ţările din cadrul Parteneriatului Estic.
 
„Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de fonduri UE pe cap de locuitor dintre statele vecine ale Uniunii Europene, iar eu, ca deputat român în Parlamentul European, am susţinut mereu creşterea fondurilor europene alocate Moldovei deoarece ştiu câtă nevoie este de aceşti bani dincolo de Prut şi cred cu convingere în destinul proeuropean al Republicii Moldova”, a mai declarat deputatul european.
 
Calendarul procedurii bugetare anuale cuprinde votul de ieri al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European asupra amendamentelor depuse de grupurile parlamentare şi un vot final în plenul Parlamentului în săptămâna 24 - 28 octombrie. Ulterior, Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European vor demara procedura de conciliere bugetară la finalul căreia vor trebui să ajungă la un acord final asupra Bugetului UE pentru 2017.