Furnizorul de căldură, societatea pe acţiuni „Termoelectrica” a solicitat majorarea tarifului pentru energia termică, dând vina pe modificarea tarifelor finale la gazele naturale, dar şi pe majorarea costurilor din cauza deprecierii valutei naţionale.

În noul tarif nu au fost însă luate în calcul pierderile în reţeaua de energie termică invocate de furnizor, costul de capital reglementat, precum şi costurile operaţionale.

Precizăm că tariful de livrare a energiei termice aprobat de ANRE este un tarif unic pentru toate categoriile de consumatori. Noul tarif va intra în vigoare la data publicării hotărârii respective a ANRE în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Ultima ajustare a tarifului de livrare a energiei termice consumatorilor de către „Termocom” a fost aprobată de ANRE la 21 octombrie 2011. Atunci tariful a fost majorat cu 9,9% sau cu 89 lei, de la 821 lei/Gcal la 987 lei/Gcal.

S.A. „Termoelectrica” a fost creată în iunie 2015 ca rezultat al procesului de reorganizare a trei entităţi: „Termocom”, „CET-1” şi „CET-2”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.