Astfel Fiscul a selectat 6.494 contribuabili, care întrunesc riscuri de neconformare fiscală, pentru monitorizarea lor prin prisma Programului de conformare. Este de 2,5 ori mai mult ca în prima jumătate a anului 2015.

Companiile activează în domenii precum: industria alimentară; construcţii; comerţ cu ridicata şi amănuntul; transportul; agricultura; activităţi de jocuri de noroc şi pariuri; restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie; întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Pentru a-i convinge pe agenţi economici să se conformeze înspectoratele fiscale de stat teritoriale au expediat/înmânat 5.234 scrisori de conformare; au organizat şi desfăşurat 1.521 şedinţe de conformare cu persoanele cu funcţii de răspundere ale contribuabililor; 578 şedinţe de conformare ramurale şi 562 şedinţe de asistenţă metodologică; au efectuat 245 vizite fiscale, care au avut drept scop explicarea legislaţiei fiscale, cu caracter consultativ, şi/sau stabilirea unor date de ordin general despre activitatea contribuabililor.

În urma monitorizării celor 6.494 de contribuabili, organele fiscale au calculat că acestea au de plătit la bugetul public naţional, pentru semestrul I 2016 1,62 miliarde de lei, ce este cu 406,7 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent (+33,49%).

Continuarea articolului pe Mold-Street.