Banii vor fi utilizaţi pentru sporirea competitivităţii sectorului agroalimentar, prin susţinerea modernizării sistemului de management al siguranţei alimentare, facilitarea accesului fermierilor la pieţe şi raţionalizarea practicilor agroecologice şi durabile de management al terenurilor.

„Banca Mondială oferă fermierilor suport în direcţia modernizării lor, deoarece mulţi moldoveni depind de agricultură pentru crearea locurilor de muncă şi valută străină. Acest proiect va oferi sprijin oamenilor din zonele rurale în obţinerea locurilor de muncă, chiar şi într-o perioadă economică dificilă”, a declarat Alexander Kremer, manager de ţară al BM pentru Moldova.

De la aderarea Republicii Moldova la Grupul Băncii Mondiale în 1992, peste 1 miliard de dolari au fost alocaţi pentru aproximativ 60 de proiecte din ţară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 10 proiecte active, cu un angajament total de 355,5 milioane de dolari.

Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare şi de dezvoltare a afacerilor, educaţie, asistenţă socială, e-guvernare, sănătate, agricultură, drumuri locale şi mediu, şi altele.