Astfel, a fost anunţat concurs comercial pentru privatizarea a 15 întreprinderi de stat, dar şi pachetul de acţiuni al statului dintr-o societate pe acţiuni. Preţul total de expunere a bunurilor este de peste 616 milioane de lei.

Totodată, investitorii pot participa la concursul pentru privatizarea cinematografelor din oraşele Făleşti şi Leova. Preţul iniţial de vânzare este în total de 995 de mii de lei, iar volumul minim al investiţiilor de 1,8 milioane de lei în decursul a 3 ani. Termenul limită de depunere a ofertelor pentru participare la concursuri este de 20 septembrie.

Statul anunţă şi licitaţie cu strigare pentru privatizarea a 11 bunuri, inclusiv a trei întreprinderi de stat, patru complexe de bunuri imobile şi patru obiecte nefinalizate. Preţul total de expunere este de 35,4 milioane de lei, iar termenul de depunere a ofertelor expiră pe 20 septembrie.

În cadrul unor licitaţii cu strigare organizate în perioada 19-23 septembrie, vor fi scoase la vânzare 23 de pachete de acţiuni proprietate publică de stat, la un preţ iniţial de 804 milioane de lei.