Noul preşedinte al CCI a menţionat că una dintre primele acţiunile pe care le va întreprinde la început de mandat va fi consolidarea capacităţii Camerei. „Este important ca CCI să aibă o poziţie proactivă în relaţiile cu autorităţile publice centrale, administraţia publică locală şi partenerii străini, susţinând întreprinzătorii autohtoni şi intensificând în continuare parteneriatul public-privat. Consider că odată cu apariţia noilor cerinţe şi necesităţi din partea agenţilor economici, este strict necesară diversificarea şi lansarea în cadrul CCI a noilor servicii de suport pentru business”, a afirmat Sergiu Harea, citat de IPN.

Până acum, interimatul acestei funcţii a fost deţinut de către vicepreşedintele Tudor Olaru, după ce Valeriu Lazăr a demisionat de la conducerea instituţiei camerale, la sfârşitul lunii martie curent.

Sergiu Harea are studii superioare în domeniul economiei, finanţelor şi contabilităţii. Anterior a activat în cadrul mai multor instituţii publice. Din anul 1999 s-a angajat la CCI, în calitate de consultant, ulterior evoluând pe scara ierarhică până la funcţia de vicepreşedinte.