Totodată, noul proiect propune ca plafonul de veniturile din vânzări să fie ridicat de două ori, până la 600 de mii de lei anual. Deţinătorii de patente vor achita 1% din venitul din vânzări, dar nu mai puţin de 3000 de lei anual. Pe de altă parte, patentarii vor fi obligaţi să utilizeze maşina de casă. Potrivit documentului, costul acesteia va fi acoperit din mărimea impozitului achitat de patentari.

 Pe lângă aceste modificări, se mai propune ca în cazul activităţii independente, antreprenorii să aibă dreptul la import, comerţ atât cu amănuntul, cât şi cu ridicata.

Potrivit Avizului, regimul respectiv de impozitare va fi inclus în proiectul politicii fiscale şi vamale pentru anul 2017.

Precizăm că micii antreprenori au organizat proteste de nenumărate ori. şi au cerut să poată activa în bază de patentă şi după 1 ianuarie 2017. Potrivit modificărilor legii care le reglementează activitatea, din 2017, comerţul cu amănuntul în baza acestui document va fi interzis.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Economiei a organizat dezbateri publice privind patenta de întreprinzător, dar comercianţii s-au revoltat că solicitările lor nu sunt auzite şi au părăsit sala.