Totodată, ei spun că reformele ce ţin de activitatea micului business sunt blocate, proiectul legii Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este lipsit de sens, iar declaraţiile guvernamentale despre necesitatea îmbunătăţirii mediului de afaceri sunt un bluf.

„În acest sens este elocventă declaraţia unui angajat al Ministerului Economiei cu privire la dezvoltarea micului business, pe care o parafrazăm în felul următor: „Încetişor, încetişor, pas cu pas... ducem ţara la dezastru”. Bineînţeles, funcţionarii acestui minister de zeci de ani „încetişor-încetişor” calcă în picioare iniţiativa privată, dialogul cu agenţii economici din micul business. Pentru a aduce la realitate instituţiile guvernamentale chemăm oamenii de afaceri din ţară la mitingul de protest din în faţa clădirii Guvernului”, se mai arată în declaraţia Asociaţiei Micului Business.

Anterior, reprezentanţii asociaţiei l-au criticat dur pe şeful guvernului Pavel Filip, despre care spun că vorbeşte la televiziuni despre protejarea mediului de afaceri şi crearea locurilor de muncă, în realitate însă nu face nimic. Din contra, prin acţiunile sale, actuala guvernare distruge agresiv micul business, ignorând condiţiile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, au menţionat oamenii de afaceri

Micii întreprinzători au ieşit în stradă de mai multe ori, cerând autorităţilor dreptul de activitate în baza patentelor.