„Principalele căi de atac ar trebuie să fie la Bruxelles şi la Bucureşti. E foarte bine că se solicită din partea societăţii civile din RM o investigaţie internaţională. Cred că trebuie de perseverat în această direcţie. Aici este şi rolul presei în a întreba ambasadele europene ce au de gând să întreprindă pentru a clarifica această situaţia care a dus RM în pragul falimentului şi care compromite totalmente opţiunea de integrare europeană”, a declarat Vladimir Socor în cadrul Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV.

Totodată el a susţinut ideea ca preşedintele Nicolae Timofti ar trebui să solicite o investigaţie internaţională în numele statului Republica Moldova.

„Aici văd şansa preşedintelui Nicolae Timofti de a se reabilita. A avut o perioadă practic lipsită de demnitatea care se cuvine unui şef de stat. Mai are patru luni în acest post. Iată şansa dumnealui de a se reabilita şi acest lucru trebuie să i se amintească în mod constant”, a adăugat Socor.

Expertul s-a referit şi la anunţul preşedintelui României Klaus Iohannis cu privire la promulgarea împrumutului de 150 de milioane de euro. Vladimir Socor afirmă un astfel de gest din partea Bucureştiului ar însemna renunţarea la condiţiile privind reformele.

„Ar fi cel mai prost moment ales acum pentru a începe eliberarea tranşelor. Împrumutul este condiţionat, iar a începe eliberarea banilor înseamnă a renunţa la condiţii. Principalul sprijin politic al lui Plahotniuc la Bucureşti este Ponta, cu grupare de interese coruptă din vârful PSD. Acest partid este în opoziţie cu preşedintele Iohannis, deci cu atât mai nenatural ar fi ca Guvernul României să elibereze aceşti bani”, a mai spus Vladimir Socor.