Despre aceasta anunţă un comunicat de presă emis cu puţin timp în urmă de Reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova, Armine Khachatryan.

„Misiunea va iniţia discuţii privind un posibil program susţinut de FMI şi va tinde să ajungă la un acord privind un set cuprinzător de politici care să contribuie la menţinerea stabilităţii macroeconomice, îmbunătăţirea guvernării corporative şi sporirea transparenţei acţionarilor în sectorul bancar, precum şi să stimuleze creşterea economică durabilă şi cuprinzătoare”, se spune în comunicat

La finele vizitei, vor fi comunicate rezultatele discuţiilor. Este a treia misiune pe care FMI o trimite la Chişinău în acest an. 

După primele două vizite de evaluare, şefa misiunii FMI la Chişinău a menţionat că autorităţile au la dispoziţie timpul necesar pentru finalizarea studiilor diagnostice în sectorul financiar şi pentru definitivarea şi formularea în detaliu a politicilor preconizate.

Republica Moldova nu mai are un acord cu Fondul Monetar Internaţional din toamna lui 2013. În cadrul precedentului program, ţara noastră a beneficiat de asistenţă financiară din partea Fondului Monetar în valoare de aproximativ 566 de milioane de dolari.

Lipsa de transparenţă în sectorul bancar s-a aflat printre cauzele care au dus la suspendarea programului de colaborare între guvernul moldovean şi FMI.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.