Între timp, la începutul lui 2016, grădiniţa a trecut în proprietatea firmei Sharp Cliff Invest. SRL-ul specializat în construcţii a fost fondat tot de Societatea pe Acţiuni Bucuria, împreună cu o companie înregistrată în off shore. După ce a vândut terenul la un preţ derizoriu, municipalitatea plăteşte în contul firmei sume exorbitante pentru arenda grădiniţei.

Cei de la Direcţia Educaţie spun că închirierea grădiniţei pune o presiune mult prea mare pe bugetul municipal, aşa că iau în calcul posibilitatea de a-i transfera pe copii la alte instituţii de învăţământ preşcolar.

Soluţia îi nemulţumeşte însă pe părinţii ale căror odrasle frecventează grădiniţa Bucuria.

Autorităţile spun că iau în calcul şi varianta întoarcerii grădiniţei în proprietatea statului, doar că Sharp Cliff Invest ar pretinde în schimb zece milioane de lei. Într-un răspuns oficial la solicitarea Jurnal TV, reprezentanţii companiei afirmă însă contrariul.

Autorităţile municipale au declarat anterior că în locul grădiniţei din strada Bogdan Voievod ar urma să fie ridicat un complex locativ. Cei de la Sharp Cliff Invest au negat însă că ar intenţiona să construiască, în viitorul apropiat, vreun imobil pe acest loc. În acelaşi timp, spun că iau în calcul posibilitatea de a face schimb de terenuri cu Primăria Chişinău, astfel încât să pună capăt litigiului.

Reprezentanţii Direcţiei Generale Educaţie au declarat că posibilitatea efectuării unui schimb de terenuri urmează a fi discutată în cadrul Consiliului Municipal Chişinău.