De asemenea, urmează să fie elaborarea unui program naţional privind resursele vegetale genetice şi întărirea capacităţilor instituţionale ale Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare privind conservarea şi utilizarea durabilă a resurselor vegetale genetice în ţară.
 
„Protejarea resurselor vegetale genetice este o prioritate regională. Aceasta contribuie la securitatea alimentară mondială, precum şi la dezvoltarea unei agriculturi durabile pentru generaţiile prezente şi cele viitoare”, a menţionat Avetik Nersisyan, Ofiţerul Agricol FAO pentru Europa şi Asia Centrală. 
 
În cadrul acestui proiect, FAO va oferi suport direct experţilor naţionali responsabili de implementarea angajamentelor internaţionale, cum ar fi Convenţia Diversităţii Biologice, Protocolul Nagoya, Tratatul Internaţional privind Resursele Genetice la Plante pentru Alimentaţie şi Agricultură.

Programul naţional privind Resursele Genetice Vegetale pentru Alimentaţie şi Agricultură va fi elaborat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare cu suportul FAO şi va fi implementat de către actorii naţionali responsabili în domeniu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.