Potrivit lui Slusari, decizia de a-şi da demisia a fost provocată de presiunile indirecte la care a fost supus după învestirea Guvernului Filip. Mai exact, Alexandru Slusari susţine că din cauza presiunilor asupra sa are de suferit întreaga asociaţie, deoarece s-a ajuns la situaţia că UniAgroProtect nu este invitată la evenimente care vizează direct asociaţia. Alexandru Slusari mai spune că asupra sa sunt exercitate presiuni psihologice pentru a-şi da demisia.

„După ce a venit acest Guvern, am început să simt presiunea indirectă. La mine zilnic parvin informaţii că la minister se discută că nu am dreptul să reprezint agricultorii, că am politizat Asociaţia. Direct nu mi-a spus nimeni nimic, s-a aplicat o tactică perfidă, ca să mi se arunce periodic aşa informaţii. Este o presiune psihologică. Apoi au fost evenimente la care UniAgroProtect nu a fost invitată. Când am analizat toate aceste aspecte, am decis să-mi dau demisia. Cu votul unanim, după două ore de dezbateri, demisia mea a fost însă respinsă”, a declarat Slusari, în cadrul unei conferinţe.

„Nu vrea să pun la bătaie organizaţia la care ţin şi în care am fost de la fondare, din 2000. Nu vreau să sufere UniAgroProtect din cauza atitudinii unora de la guvernare faţă de umila mea persoană”, a mai spus Slusari.

Preşedintele UniAgroProtect a mai spus că a renunţat şi la salarizare, pentru a nu lăsa loc de nicio interpretare şi de alte presiuni. Totodată, a adăugat că este gata în orice clipă să-şi dea demisia.

Întrebat de ce anume acum se exercită presiuni asupra sa, Alexandru Slusari a declarat că aceste lucruri se întâmplă deoarece a devenit mai activ, mai public, iar poziţia sa civică - mai clar pronunţată.