„Magazinul UNIC şi o parte din infrastructura aeroportului (Aeroport Catering) au fost astăzi privatizate. Urmează CTC-Tutun şi alte active valoroase, încă sub controlul statului. Observaţi că pentru UNIC s-a plătit EXACT atât, cât a cerut statul. Pentru că vânzătorul şi cumpărătorul e aceeaşi persoană, urechile căreia se vor ivi din off-shore-uri. Bineînţeles, până la o investigaţie RISE, Cyprus-papers sau Offshore-leaks, purtătorul urechilor va nega totul cu tupeu, aşa cum a negat şi monitorizarea în Interpol, şi dubla identitate, şi multe-multe altele”, a comentat Viorel Ţopa pe o reţea de socializare.

„Oare chiar admiteţi, chiar şi pur teoretic, că există „investitori” sănătoşi la cap, care ar veni în ţara bandei lui Plohotniuk, sub protecţia unei justiţii care le-ar apăra investiţiile? Ştiu că nu admiteţi. Investitorii se grăbesc s-o şteargă din RM, nu să vină încoace, pradă pentru raider. Sau poate „încasarea sumelor din privatizare” e ceea, ce guvernul Filip numeşte „întoarcerea parţială a miliardului furat”?”, conchide omul de afaceri.

În cadrul unei licitaţii publice desfăşurate astăzi la Bursa de Valori, statul a vândut la un preţ de 252 de milioane de lei pachetul de 85 la sută din acţiuni pe care le deţinea în Magazinul Universal Central UNIC. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.