Potrivit sursei, întreprinderea de stat, vândută cu doar cinci milioane de lei, a fost procurată de compania „Ground Avia Partner”, fondată pe 9 aprilie 2015 şi cu sediul pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău.

„Preţul la care a fost procurată întreprinderea reprezintă doar a şasea parte din veniturile din vânzări ale întreprinderii. În 2014, veniturile au reprezentat 29,2 de milioane de lei. Acum un an, o acţiune la „Aeroport Catering” costa 300 de lei, în prag de privatizare preţul a fost redus până la 130 de lei”, adaugă Ziarul Naţional.  

Compania are un singur fondator, firma „Eximservice Broker”, care, la rândul său, este fondată de Viorica Răileanu şi administrată de Viorel Sârghi. Această companie îşi are sediul pe str. Zimbrului 10 A, acolo unde sunt înregistrate şi alte firme care ar avea legătură cu Ilan Şor şi cu Aeroportul Internaţional Chişinău, concesionat firmei „Avia Invest”.

Viorica Răileanu, cea care figurează în calitate de fondator al „Eximservice Broker”, mai figurează în calitate de administrator la compania „KB Capital”, fondată de o firmă off-shore, dar cu sediul în Hotelul „Cosmos”, care de asemenea îi aparţine lui Ilan Şor. Sursa mai menţionează că pe adresa hotelului sunt înregistrate mai multe dintre firmele despre care Ilan Şor recunoaşte oficial că îi aparţin.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.