Tariful pentru consumatorii conectaţi la RED Union Fenosa este de 1 leu şi 92 de bani/kWh, în cazul instalaţiilor racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune joasă, şi de 1 leu şi 72 de bani/kWh, în pentru cele de tensiune medie.

Consumatorii RED Nord achită de astăzi 2 lei şi 4 bani/kWh, dacă sunt conectaţi la reţelele de tensiune joasă, şi 1 leu şi 82 de bani/kWh, pentru cei cu reţele de tensiune medie
 
Tariful pentru clienţii RED Nord-Vest scade de astăzi până la 2 lei şi 14 bani/kWh, în cazul reţelelor de tensiune joasă, şi până la 1 leu şi 86 de bani/kWh - pentru reţelele de tensiune medie.

Noile tarife au fost aprobate de ANRE în cadrul unei şedinţe publice pe 12 martie. Ieftinirea vine după ce Ministerul Economiei a semnat un nou contract cu intermediarul de la Tiraspol "Energokapital", care prevede o reducere a preţului de achiziţie a curentului cu 28 la sută.

 Amintim că precedenta ajustare a tarifelor s-a efectuat în iulie 2015. Atunci, ANRE a majorat preţul cu 37 la sută, invocând devalorizarea monedei naţionale. Decizia a generat proteste, iar în scurt timp a fost suspendată. După efectuarea unui audit, ANRE a anunţat că revine la hotărârea din iulie 2015 privind majorarea tarifelor pentru curent.