În Mol­dova, can­di­da­tul pentru func­ţia de guver­na­tor deţine un apar­ta­ment de 75 m² pe strada Mitro­po­li­t Dosoftei din Chi­şi­nău, pe care l-a achi­zi­ţio­nat în 2009. Tot atunci, în 2009, potri­vit date­lor din Moni­to­rul Ofi­cial al Româ­niei, Cio­clea indica drept domi­ci­liu un apar­ta­ment de pe strada Albi­şoara, care a apar­ţi­nut mamei sale, Elena Marin­ciuc, dar care a fost vân­dut în 2008. Ser­giu Cio­clea nu deţine alte imo­bile sau firme, înre­gis­trate pe numele său.

După proba inter­vi­u­lui, pe care a susţinut-o în faţa Comi­siei de con­curs pe 2 mar­tie, Cio­clea a decla­rat că, în cazul în care va fi numit în func­ţia de guver­na­tor al BNM, se va sta­bili la Chi­şi­nău pe peri­oada man­da­tu­lui. Acesta a men­ţio­nat că vine des în Republica Mol­dova, unde se află fami­lia şi pri­e­te­nii, scrie Ziarul de Gardă.

Refe­ri­tor la rela­ţia cu oli­gar­hul Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc, Cio­clea a decla­rat că nu-l cunoaşte per­so­nal, dar a citit des­pre acesta. Cio­clea a recu­nos­cut că nu cunoaşte prea multe deta­lii des­pre dosa­rul penal pe numele fos­tu­lui pre­mier Vlad Filat, acu­zat de coru­pere pasivă şi tra­fic de influ­enţă.

Pre­ci­zăm că Ser­giu Cio­clea a fost coleg de şcoală cu guver­na­to­rul demi­sio­nar Dorin Dră­gu­ţanu. Con­du­ce­rea Lice­u­lui Teo­re­tic român-francez „Ghe­or­ghe Asachi” a con­fir­mat că cei doi au stu­diat în clase para­lele timp de zece ani, din sep­tem­brie 1981. Doar că Dorin Dră­gu­ţanu a ple­cat din insti­tu­ţie în 1990, după absolvirea cla­sei a X-a, pe când Ser­giu Cio­clea a absol­vit 11 clase în 1991, cu meda­lie de argint.

Fos­tul coleg, Dorin Dră­gu­ţanu, a ajuns în frun­tea Băn­cii Naţio­nale a Mol­do­vei (BNM) în noiem­brie 2009, când a fost accep­tat de Par­la­ment cu votul a 53 de depu­taţi pe un ter­men de 7 ani. În anii cât a con­dus insti­tu­ţia, Dră­gu­ţanu a dus un trai de lux. Acesta are casă şi maşină de mili­oane, iar una dinre fir­mele soţiei sale a obţi­nut doar în ulti­mul an şi jumă­tate con­tracte de peste 5 mili­oane de lei cu insti­tu­ţii ale sta­tu­lui. Des­pre ave­rea aces­tuia, ZdG a scris în sep­tem­brie 2014, după ce Dră­gu­ţanu şi-a pre­zen­tat demi­sia, moti­vând pre­siuni poli­tice.