De cealaltă parte, cheltuielile medii lunare de consum au constituit în medie pe o persoană 2048 de lei. În termeni reali, a cheltuit în medie cu aproape 3 la sută mai mult comparativ cu anul 2014.

Salariul reprezintă cea mai importantă sursă de venit cu o pondere de peste 40 la sută în veniturile totale. Prestaţiile sociale sunt a doua sursă de venit după importanţă, în medie acestea constituie circa 21 la sută.

Transferurile băneşti din afara ţării rămân a fi o sursă semnificativă pentru bugetul gospodăriilor. În medie, acestea reprezintă peste 17 la sută din total venituri sau cu 0,2 puncte procentuale mai puţin comparativ cu anul 2014.

Cea mai mare parte a cheltuielilor este destinată pentru consumul alimentar – peste 40 la sută. Pentru întreţinerea locuinţei o persoană în medie a alocat circa 18 la sută, iar pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte – peste 11 la sută.

Celelalte cheltuieli au fost direcţionate pentru serviciile de sănătate (6,5%), transport (4,5%), comunicaţii (4,3%), dotarea locuinţei (3,9%), învăţământ (0,6%), etc.