Astfel, la această etapă au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale (preşedinţi de raioane şi primari ai centrelor raionale), fapt ce a fost posibil graţie unui parteneriat eficient cu Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM).

Consultările publice au urmărit scopul de a colecta opiniile autorităţilor publice locale pe marginea principalelor soluţii propuse, precum şi consultarea cu privire la recomandările exacte ale Programului de Reindustrializare.

Participanţii au fost rugaţi să se implice prin furnizarea de date şi informaţii cu privire la locaţiile existente pe teritoriul regiunii pe care o reprezintă, căi de acces şi infrastructura disponibilă, precum şi să identifice un avantaj regional, care ar permite identificarea primelor zece locaţii pentru edificarea platformelor industrial.

Ulterior, toate propunerile şi sugestiile, precum şi informaţiile primite de la autorităţile publice locale, urmează să fie încorporate în măsurile de intervenţie ale Programului de Reindustrializare.

PNDER este un program strategic, însoţit de o abordare sistemică, care integrează şi coordonează un întreg set de politici referitoare la infrastructura industrială, crearea unor centre de dezvoltare industrială, încurajarea formării clusterelor, dezvoltarea mediului de afaceri şi a capitalului uman, alocarea şi administrarea resurselor, atragerea investiţiilor străine directe şi a capitalului intern.

Obiectivul final PNDER este edificarea în două etape, pe parcursul următorilor ani şi cu contribuţia finanţatorilor internaţionali, a zece platforme industriale pe tot teritoriul ţării, cu o valoare estimativă de circa 100 milioane de euro, pentru crearea unor premise favorabile în procesul de industrializare a ţării.