Stadionul urmează să fie vândut în cadrul unei licitaţii cu strigare. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei şedinţe extraordinare cu votul majorităţii consilierilor locali, informează Radioorhei.info.

Presa locală scrie că dezbaterile de la şedinţa în cadrul căreia s-a decis privatizarea stadionului au fost aprinse, iar două din cele patru comisii de specialitate ale Consiliului Raional Orhei au dat avize negative respectivului proiect de decizie.

Într-un demers, conducerea clubului „Milsami” solicită Consiliului Raional Orhei să admită posibilitatea vânzării complexului sportiv raional.

„Planificăm conectarea şi funcţionarea sistemului de iluminare nocturnă a stadionului, precum şi amenajarea unui segment nou de tribune, modernizarea zonei adiacente Complexului Sportiv, reabilitarea gazonului, a vestiarelor, a zonei VIP, a spaţiului pentru filmări şi a altor lucrări imperativ necesare pentru obţinerea unei categorii superioare de clasificare a terenurilor de fotbal conform parametrilor de categorisire UEFA”, se spune în demers.

Potrivit proiectului de decizie, Complexul a fost evaluat la peste 47 de milioane de lei, sumă pe care viitorul proprietar va trebui să o achite în decurs de 2 ani. 

Amintim că, potrivit unei investigaţii publicată de Ziarul Naţional, clubul de fotbal al lui Ilan Shor, „Milsami Orhei” a beneficiat de donaţii generoase de la compania care a concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău, Avia Invest.

În perioada 2013-2015, echipa de fotbal a fost sponsorizată de „Avia Invest” cu 10,5 milioane de lei, iar în 2014, prin patru contracte semnate între „Milsami” şi compania cesionară a AIC, clubul de fotbal a primit un împrumut fără dobândă în valoare de peste 5 milioane de lei pentru un an de zile.

Şi cele 10 milioane de lei oferite anterior au ajuns iniţial pe conturile clubului de fotbal sub formă de împrumuturi fără dobândă. Ulterior, „Avia Invest” a semnat un contract prin care s-a dezis de returnarea banilor, pe care i-a calificat drept ajutor acordat echipei de fotbal.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.