El a făcut anunţul în cadrul şedinţei Biroului Executiv al instituţiei. Lazăr afirmă că a încercat să facă mai multe schimbări, dar că iniţiativele sale au fost blocate de unii membri ai Consiliului CCI, dar şi angajaţi ai CCI.

„Mai mult, câţiva dintre ei au demisionat din proprie iniţiativă şi ulterior s-au lansat în activităţi „subversive” de denigrare sub diverse forme a mea personală si a instituţiei. Punctul culminant a fost decizia Consiliului CCI de la sfârşitul anului 2015, prin care a fost abrogată propria decizie de aprobare a Programului de Dezvoltare Strategică, luată cu un an înainte. M-am pomenit cu mâinile legate. Dacă aş face o paralelă cu business-ul, este exact ca şi cum un consiliu de directori al unei societăţi pe acţiuni ar fi votat unanim un plan de afaceri propus de un manager, iar apoi ar face tot posibilul ca acest plan să nu fie implementat, sabotând activităţile ulterioare. Un manager care se respectă părăseşte o astfel de companie”, a declarat Lazăr.

Până la convocarea congresului extraordinar, interimatul funcţiei de Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a RM va fi asigurat de vicepreşedintele instituţiei, Tudor Olaru.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.