În aceeaşi şedinţă, Comitetul Executiv al Băncii Naţionale a prescris BC „Moldova-Agroindbank” SA ca în termen de 30 zile de la data adoptării hotărârii sus-menţionate să convoace şi să desfăşoare Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor la care să propună spre examinare chestiunile privind încetarea înainte de termen a împuternicirilor membrilor Consiliului băncii şi alegerea unei noi componenţe a Consiliului BC „MOLDOVA - AGROINDBANK” SA.

De asemenea, Comitetul Executiv al Băncii Naţionale a Moldovei a retras confirmarea a doi administratori (vicepreşedinţi ai Comitetului de conducere) ai BC „MOLDINDCONBANK” SA.

Banca Naţională va solicita imediat acţionarilor nominalizaţi de a se conforma cu prevederile Legii instituţiilor financiare. Acestea stipulează obligativitatea acţionarilor de a înstrăina, în termen de 3 luni de la data de 2 martie 2016, acţiunile aferente cotei substanţiale achiziţionate fără permisiunea prealabilă a Băncii Naţionale, în capitalul social al BC „Moldova-Agroindbank” SA.