„RM nu va avea niciun acord cu FMI şi, respectiv, nu vor veni sumele mari. Nu se doreşte acest lucru. Toate crizele politice majore au avut loc exact atunci când se putea avea un acord cu FMI. Nu va fi niciun acord. El va fi, într-o formă sau alta, sabotat”, susţine Ion Sturza.

Potrivit fostului premier, un program FMI în RM ar fi un „dezastru” pentru politicienii de la Chişinău. 

„Sistemul creat în RM are centre de costuri care sunt clare: mass-media, salarii, beneficii, bonusuri, avioane etc., care au fost calculate cam între 150 şi 250 de milioane de dolari pe an, costurile care sunt vizibile şi relativ uşor de calculat. Vorbim despre miniştri, deputaţi, televiziuni. Şi undeva există şi un centru de profit: profituri energetice, telecomunicaţii, sistem bancar, trafic de influenţă şi alte lucruri, care merg acolo direct din buzunarele noastre. Aceste 200-300 de milioane vin de la noi toţi, care susţinem aceste cheltuieli enorme. Clar că este un dezastru pentru creşterea economică”, a menţionat Ion Sturza, în emisiunea În Profunzime, de la Pro TV.

„Tot ce vor să facă partenerii externi e să distrugă acest sistem, sursele de profit şi venituri pentru acest sistem. Mentalitatea acestor băieţi e foarte simplă: a trecut ziua, a venit milionul”, a punctat Ion Sturza.