Astăzi a avut loc prima rundă de interviuri, la care au participat patru candidaţi. Este vorba de Roman Cernîşev, Vadim Brînzan, Serghei Melnik şi Sergiu Iachim, ceilalţi candidaţi urmează să fie intervievaţi mâine.

Preşedintele comisiei speciale, Ştefan Creangă a declarat că discuţia a avut loc prin skype, unde fiecare candidat a avut 15 minute pentru prezentare, iar ulterior acestora le-au fost adresate 20 de întrebări similare. „Aceştia au fost întrebaţi despre sistemului bancar din RM, despre politicile monetare care ar trebuie să fie aplicate în condiţiile în care vor ajunge în fotoliul de guvernator, despre condiţiile macro şi micro economice şi desigur au fost întrebări ce ţin de apartenenţa lor politică”, a subliniat Creangă.

Punctajul maxim care poate fi acumulat de un candidat este de 100 de puncte, distribuite în funcţie de relevanţa criteriilor.

Totodată, acesta a precizat în după amiaza zilei de mâine va fi anunţat candidatul care a acumulat punctajul maxim şi va fi înaintat la funcţia de guvernator al BNM.