„În ordine de prioritate se caută cumpărători pentru activităţile din România, Moldova, Albania şi Croaţia, pentru ca înstrăinarea acţiunilor să aibă loc în condiţii corecte sau pentru a studia, pentru a doua oară, planuri de restructurare, care ar reduce riscurile pentru banca din Montebelluna (Veneto Banca n.r.)”, se arată într-un articol publicat în Corriere del Veneto.

Anunţul vine după ce la finele anului trecut Veneto Banca a ajuns într-o situaţie financiară gravă şi putea repeta soarta altor patru bănci regionale din Italia, care au ajuns în faliment, se arată într-o anchetă de pe portalul Anticorupţie.

Doar în ultimii trei ani banca a acumulat pierderi de aproape două miliarde de euro. Presa din Italia a scris că la gaura de la Veneto Banca a contribuit şi Eximbank din Moldova. Astfel, s-a depistat un pachet de împrumuturi de circa 35 milioane de euro acordate subsidiarei din Moldova, folosite de aceasta pentru a acoperi găurile formate de pe urma creditelor alocate unor companii şi care nu mai pot fi recuperate.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.