Prin acest document, oamenii îi vor cere primarului capitalei Dorin Chirtoacă să facă publice proiectul şi soluţiile propuse pentru renovarea bulevardului şi asigurarea transparenţei cheltuirii banilor publici pentru aceste lucrări.

Autorii petiţiei susţin că întreg proiectul a fost implicat în mai multe scandaluri, în care Primăria Chişinău şi compania care execută lucrările au fost acuzate de corupţie, afiliere politică, fals de acte şi trucare a caietului de sarcini pentru selectarea companiei care va realiza lucrările.

De asemenea, tot procesul de elaborare a documentelor tehnice - caiet de sarcini, proiect tehnic, deviz de cheltuieli, cele de licitaţie şi de organizare a lucrărilor a fost organizat în lipsă totală de transparenţă. 

„Având în vedere faptul că finanţarea lucrărilor este asigurată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde sub formă de împrumut (credit) oferit Primăriei Municipiului Chişinău, iar lucrările care ţin de înnoirea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, energie termică şi a echipamentelor de organizare a traficului, sunt finanţate din bugetul municipal, considerăm că opinia publică şi cetăţenii oraşului Chişinău sunt în drept să aibă acces şi să cunoască toată informaţia despre acest proiect”, se spune în textul petiţiei.

Astfel, cei care doresc să semneze petiţia pot veni astăzi şi mâine, în Scuarul Cehov, între orele 16:00 şi 17:00.

Lucrările de reabilitare a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt au început în iunie 2015. Proiectul în valoare de 5 milioane de euro include reabilitarea bulevardului Constantin Negruzzi şi a străzii Vasile Alecsandri.