Grupul bancar rus Sberbank se va retrage din unele ţări din Europa

Grupul bancar rus Sberbank se va retrage din unele ţări din Europa
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: jurnal.md 26.02.2016 09:57
Sberbank este în stadiul final al formării echipei sale europene şi intenţionează să-şi suspende operaţiunile în unele ţări mici din regiune, a anunţat directorul general al celui mai mare grup bancar rus, Gherman Gref, transmite Sputnik.

„Suntem în ultima fază a formării echipei noastre din Europa şi există probabilitatea să ieşim de pe unele pieţe mai mici”, a declarat Gref.

Principalul acţionar al Sberbank este Banca Centrală a Rusiei, cu o participaţie de peste 50%.

În 2012, grupul rus Sberbank a plătit 505 milioane de euro pentru preluarea Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac OVAG, exceptând însă subsidiara din România. Ulterior, Banca Transilvania a achiziţionat 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ Bank AG şi WGZ Bank AG.

În prezent, Sberbank operează în Austria, Germania, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Slovenia şi Cehia. Grupul rus are filiale şi în câteva state care nu sunt membre ale UE, cum ar fi Serbia, Ucraina şi Bosnia.

Săptămâna trecută, mai multe sucursale ale băncilor ruseşti Sberbank, VTB şi Alfa au fost vizate de atacuri în Ucraina, unde sentimentele antiruseşti au crescut în intensitate ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia şi a sprijinului acordat de Moscova rebelilor separatişti din Donbas.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP