Totodată, autoritatea publică locală va conecta teritoriul parcului industrial la utilităţile publice ale oraşului, iar infrastructura de producere va fi creată de către rezidenţii selectaţi pentru activitate în cadrul parcului industrial. Mijloacele necesare pentru efectuarea acestor lucrări se estimează la 80 de milioane de lei.

Se prevede că în parcul industrial îşi vor găsi găzduire întreprinderi specializate în producerea de alimente, mobilă, textile, etc. Atractivitatea economică a acestui parc industrial constituie, în special, apropierea faţă de portul internaţional Giurgiuleşti, precum şi de hotarele cu România şi Ucraina, scrie IPN.

Potrivit autorităţilor, crearea parcului industrial va avea un impact direct asupra dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de industrializare a sudului ţării. Se prevede atragerea investiţiilor directe în regiune în mărime de aproape 103 milioane de lei şi crearea a cel puţin 440 de locuri noi de muncă spre sfârşitul celui de al cincilea an de activitate al parcului.

În ţară sunt deschise acum nouă parcuri industriale.