Noul şef al Fiscului a fost prezentat astăzi colectivului instituţiei de către Armaşu. Ministrul a menţionat că principalele obiective care trebuie realizate de către Serviciului Fiscal sunt colectarea eficientă a veniturilor, modernizarea instituţiei, dar şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Sergiu Puşcuţă a ocupat funcţia de şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat în perioada 2005 – 2008. În 2008 acesta este numit de Guvern direc­to­r al Cen­tru­lui de Com­ba­tere a Cri­me­lor Eco­no­mice şi Corupţiei (actualul CNA). A deţinut această funcţie doar 7 luni şi a fost demis de Guvernul condus de Zinaida Greceanîi în lipsa unor expli­ca­ţii ofi­ci­ale.

În 2008-2009, Puşcuţă devine consilier în problemele financiare al preşedintelui de atunci, Vladimir Voronin.

Precizăm că funcţia de şef la Fisc era vacantă după ce la sfârşitul lunii ianuarie, Ion Prisăcaru şi-a dat demisia. Atunci a renunţat la funcţie şi directorul general al Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi. 

S-a întâmplat în contextul în care noul premier, Pavel Filip, a cerut suspendarea acestor funcţionari şi introducerea unui moratoriu, pentru o perioadă de trei luni, la controalele instituţiilor de stat din subordinea Guvernului, dar şi la percheziţiile în procesul contravenţional.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.