„Flora” se află deja în proces de reconstrucţie şi, de curând, a ajuns în proprietatea unei firme la care asociat majoritar este Iurii Luncaşu, omul de afaceri surprins în compania lui Vladimir Plahotniuc în Sciez, Franţa.


Pe 23 decembrie 2015, Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM), organizaţie care reprezintă interesele oamenilor muncii, a mai vândut un imobil moştenit din perioada sovietică.

Cu o suprafaţă de peste 6 mii de metri pătraţi, Palatul Republican de Cultură al Sindicatelor din Chişinău a fost înstrăinat contra sumei de 41 milioane de lei şi 5 bănuţi.

 „Noi am dat comandă de o expertiză şi ne-au spus că palatul e într-o stare avariată şi, ori întărim pereţii capital cu metal în pământ, ceea ce însemna cheltuieli enorme, ori îl demolăm. În acest caz l-am vândut foarte bine, pentru că, dacă îl demolam noi, pe banii noştri, şi încercam să construim ceva acolo tot din banii noştri, era mult mai”, a declarat vicepreşedintele CNSM, Mihail Hîncu.

Palatul Sindicatelor – Mallul „Ocean”

Un concept realizat de Proiekt Capital, o companie de arhitectură din Federaţia Rusă care a realizat şi planul pentru Shor Holding Regency, prevede demolarea palatului sindical şi construcţia unui centru comercial de peste 40 000 de metri pătraţi.

Mallul „este proiectat pentru amplasarea în locul unei clădiri administrative din anii ‘70, care se presupune a fi demolată”, iar „în scopul păstrării spaţiilor verzi existente, construcţia atriumului este concepută în jurul molizilor care cresc în zonă”, comentează arhitecţii. 

De menţionat că proiectul arhitectural a fost realizat în 2014, atunci când palatul încă era, de facto, în posesia CNSM.



Vedeţi continuarea articolului pe RISE Moldova.