Jehle a activat în cadrul Organizaţiei avansând progresiv în posturi responsabile, începând cu poziţia de ofiţer politic la sediul FAO din Roma în 1999. Deţine titlul de doctor în Economie Agricolă şi Magistru în Economie Agricolă la Universitatea Hohenheim, un certificat de absolvire în Economie Agricolă şi Politici Internaţionale de la Universitatea de Stat din Washington, SUA, şi titlul de licenţiat în Ştiinţe Agricole la Universitatea din Bonn, Germania.

 Raimun Jehle îl succede pe Tony Alonzi care recent s-a retras din cadrul FAO. El va activa de asemenea în calitate de Reprezentant FAO în Albania, Armenia şi Georgia.

FAO este o instituţie specializată a ONU, fondată în 1945, în scopul combaterii sărăciei şi foametei din lume, prin promovarea dezvoltării agricole, îmbunătăţirii nutriţiei şi asigurării siguranţei alimentare.

Republica Moldova a aderat la FAO în anul 1995. Organizaţia a desfăşurat mai multe proiecte se referă la îmbunătăţirea capacităţilor de eliminare a produselor chimice periculoase din fostul spaţiu sovietic, dezvoltarea sectorului semincer, acordarea asistenţei pentru recensământul general agricol în Moldova, facilitarea Programelor de Cooperare Tehnică şi programul privind sistemele de informare în scopul îmbunătăţirii deciziilor în domeniul securităţii alimentare.