Referindu-se la consecinţele aplicării şi legalizării iniţiative legislative privind liberalizarea capitalului, Andrei Năstase a menţionat: „Această lege vrea să pună capacul la furtul miliardului. Acum se încearcă exonerarea de răspundere fiscală sau de orice răspundere, dacă aţi văzut în lege, pe cei au acumulat venituri pe care nu le pot proba”.

„Complicii lui Plahotniuc pot da banii pe care i-au furat altcuiva, acel cineva vine şi îi legalizează şi spune că nu pot să îi justific, va plăti 2%. Să facem un calcul din aceste 2% din acel miliard furat din visteria stat. Atât se va plăti din banii furaţi, iar noi va trebui să umplem rezervele valutare încă 25 de ani”, a adăugat liderul PPDA.

Precizăm că Platforma Demnitate şi Adevăr a venit cu 10 iniţiative de ordin social-economic şi politic, printre care şi neadmiterea adoptării legii privind amnistia fiscală a bunurilor şi capitalului, propusă de actuala guvernare, în scopul legalizării banilor furaţi din sistemul bancar, precum şi a bunurilor funcţionarilor, procurorilor şi judecătorilor corupţi. Aplicarea mecanismului confiscării extinse a averii demnitarilor, procurorilor, judecătorilor si rudelor acestora în cazurile în care nu-şi pot proba provenienţa surselor averii dobândite. Adoptarea legii lustraţiei extinse după materie şi până în prezent.