Suportul vine să susţină eforturile de a încuraja mediul de afaceri să-şi sporească investiţiile în ţara noastră şi să creeze mai multe locuri de muncă.

Directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru Moldova, Alex Kremer, a declarat că este crucial să fie înlăturate interesele private în cadrul instituţiilor publice, având în vedere că acest fenomen împiedică dezvoltarea economică a Republicii Moldova.
 
DOP–2 presupune acordarea unui suport bugetar care va fi utilizat pentru implementarea reformelor structurale privind facilitarea şi transparentizarea afacerilor, asigurarea stabilităţii sectorului financiar, eficientizarea managementului investiţiilor publice, inclusiv prin acodarea subvenţiilor în agricultură în mod eficient şi echitabil. De asemenea, banii urmează să fie utilizaţi pentru dezvoltarea programelor de asistenţă socială.
 
Suportul financiar acordat este o continuare a Primei Operaţiuni pentru Politici de Dezvoltare, aprobată în martie 2014, şi face parte din Strategia de parteneriat de ţară pentru Moldova pentru anii 2014-2017. Totodată, sprijinul oferit susţine realizarea acţiunilor Strategiei naţionale de dezvoltare „Moldova 2020”.
 
Moldova a devenit membră a grupului Băncii Mondiale în 1992 şi a beneficiat deja de peste 1 miliard de dolari alocaţi pentru implementarea a peste 60 de proiecte.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.