Noi posibilităţi de introducere a produselor petroliere prin frontiera de est a RM

Noi posibilităţi de introducere a produselor petroliere prin frontiera de est a RM
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 09.11.2016 18:10
Guvernul a aprobat, astăzi, o serie de modificări privind modalitatea de introducere a produselor petroliere prin frontiera de est a Republicii Moldova. Conform documentului, Serviciul Vamal va efectua, cu titlu provizoriu, până la 31 decembrie 2016, vămuirea, la postul vamal Bender 2, a produselor petroliere introduse prin punctul de trecere Novosaviţcaia-Cuciurgan.
 
Măsura a fost luată la solicitarea agenţilor economici de pe malul drept al Nistrului, care practică activitatea de import a combustibililor lubrifianţi, precum şi pentru a asigura controlul aprovizionării Republicii Moldova, inclusiv a regiunii transnistrene, cu produse petroliere.
 
Reamintim că, în luna august curent, Ucraina a sistat importul produselor petroliere pentru regiunea transnistreană prin intermediul căilor ferate, prin punctele de trecere a frontierei Slobodca şi Cuciurgan.

Astfel, traficul a fost redirecţionat prin punctul de trecere a frontierei Ocniţa, fapt ce a îngreunat activitatea agenţilor economici din regiune.

Prin urmare, în urma discuţiilor purtate cu autorităţile de la Kiev şi a înţelegerilor convenite în cadrul grupurilor de lucru sectoriale pentru transport feroviar şi pentru problemele vamale din Chişinău şi Tiraspol, s-a decis aplicarea provizorie a controlului vamal la postul Bender 2.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP