Termenul limită expiră însă peste aproape patru săptămâni, adică timp mai este, scrie Mold-street.

Aceeaşi procedură o va urma în scurt timp şi MICB, unde Banca Naţională a Moldovei (BNM) a blocat la finele lunii octombrie 2016, un pachet de acţiuni de 63,89%, iar proprietarii au fost obligaţi să îşi vândă acţiunile.
 
Cine se luptă pentru cele două bănci

Potrivit unei analize a săptămânalului Logos-Press, vânzarea pachetelor de acţiuni blocate ale celor mai mari două bănci din ţară - Moldova Agroindbank şi Moldindconbank este „o problemă-cheie” pentru sistemul bancar al Moldovei.
 
Autorii susţin că de pachetul de 41% de la MAIB se arată interesat un important fond de investiţii din străinătate "cu reputaţie şi rating înalt". Anterior s-a vehiculat că de participarea la achiziţionarea acestui pachet ar putea fi interesată în anumite condiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Agenţia Infotag susţine însă că în prezent există doi potenţiali cumpărători care desfăşoară evaluarea profesională a Agroindbank - etapa due diligence, cu scopul de a cumpăra aceste pachete de acţiuni ale băncii.
Cât despre pachetul de 63,89% de la MICB, de el este extrem de interesată o bancă din România care începe cu litera "T".  Cel mai probabil că e vorba de Banca Transilvania, a treia ca mărime după active (peste 10 miliarde de euro) în România. O altă bancă care începe cu litera T  este TBI, care este o sucursală a unei bănci omonime din Bulgaria şi una dintre cele mai mici din România. 

Citiţi continuarea articolului aici.