Pesoul mexican s-a depreciat cu 12% după anunţul rezultatului scrutinului din SUA şi odată cu el a scăzut şi averea lui Slim cu 9,2%.

Potrivit analiştilor de la Bloomberg, în total, cei mai bogaţi oameni ai lumii au pierdut 41 de miliarde de dolari din cauza victoriei lui Trump, după ce pieţele bursiere din întreaga lume au înregistrat scăderi.

Din cele 41 de miliarde, 6,5 au fost pierdute doar de oameni de afaceri din Mexic. După Carlos Slim urmează în top Eva Gonda Rivera, a patra cea mai bogată persoană din Mexic, care a pierdut 487 de milioane de dolari şi Lorenzo Servitje Sendra, a cincea cea mai bogată persoană din Mexic, a cărui avere s-a diminuat cu 397 milioane de dolari.

Cu toate acestea, miliardarii americani, care reprezintă o treime din Bloomberg Billionaires Index, au avut cele mai mari pierderi în dolari, aproximativ 9,3 miliarde de dolari.

Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA, după ce s-a bucurat de susţinerea a 279 de electori, în schimb Hillary Clinton a câştigat votul popular.