„Deşi nu se anunţă cine a vândut pachetul, acţiunile cel mai probabil că au aparţinut Galinei Suetnov, care deţinea la începutul lunii septembrie o cotă de 29,08% din acţiunile BS-Leasing Grup. Ceilalţi acţionari ai BS-Leasing Grup erau Victoria Costina cu 22,95% şi Elena Crivceanschi 47,97%”, mai notează sursa.

BS-Leasing Grup este una dintre cele mai mari companii de leasing din Moldova cu active de peste 210 milioane lei. Criza şi mai ales legătura strânsă cu una dintre cele trei bănci implicate în furtul veacului au lovit dur afacerile companiei. Anul trecut aceasta a înregistrat venituri de 109 de milioane lei, cu o treime mai puţin ca în 2014.

Până în 2014, BS-Leasing Grup a deţinut circa 24,5% din acţiunile Băncii Sociale, fiind cel mai mare acţionar al acestei bănci, care în prezent se află în proces de lichidare.

Potrivit raportului Kroll, Banca Socială a făcut parte din Holdingul Shor şi a fost implicată într-o serie de tranzacţii dubioase care au dus la dispariţia a circa unui miliard de dolari din sistemul bancar.