New York este principalul favorit pentru a deveni centrul financiar al lumii, peste Frankfrut sau Paris, în condiţiile în care industria financiară vede oraşul ca principala alternativă pentru Londra.

Europa continentală va câştiga o parte din operaţiunile bancare ale Londrei pentru ca instituţiile să se adapteze la standardele de reglementare, dar cel mai probabil marile bănci îşi vor muta sediile peste Atlantic, către New York.

"Nu există în Europa vreun centru cu infrastructura sau reglementarea necesară pentru a lua rolul Londrei, în special pe pieţele de capital", a spus John Nelson, preşedinte la Lloyd's of London. "Este un singur oraş în lume care poate face asta, şi acela este New York-ul", a adăugat el.

Pentru mai multe bănci de investiţii la nivel global, Londra este cel mai mare sau al doilea sediu. Dacă beneficiile încep să fie diminuate prin schimbarea rolului Londrei în Europa, băncile ar putea să îşi reducă operaţiunile din Londra şi să îşi mute angajaţii care îşi pot face treaba peste hotare.