HP Inc, care în prezent are aproximativ 50.000 de angajaţi, nu a precizat care vor fi activităţile şi nici zonele geografice care vor fi afectate de noile restructurări. În schimb, compania a estimat că planul ar urma să genereze economii anuale de 200 până la 300 milioane de dolari, începând din 2020.

Cunoscut anterior sub denumirea de Hewlett-Packard, producătorul de computere personale şi imprimante HP Inc a luat naştere anul trecut în urma separării de operaţiunile de cloud computing şi software ale Hewlett-Packard Enterprise.

"Sunt mândru de progresele pe care le-am realizat în primul an sub forma noului HP. Obiectivul nostru este clar, punerea în aplicare este solidă şi suntem bine poziţionaţi pentru următorul pas în drumul nostru", a declarat preşedintele director general al HP Inc, Dion Weisler.

Recent, HP Inc a anunţat că va prelua divizia de imprimante a Samsung împreună cu peste 6.500 de licenţe în urma unei tranzacţii de 1,05 miliarde de dolari, în ideea de a lansa pe piaţă imprimante multifuncţionale A3 mai eficiente.