În jurul orei 12,05, acţiunile Renault erau în scădere cu 15,24% până la 73,45 euro, aceasta fiind cea mai mare scădere înregistrată de o acţiune inclusă în indicele CAC 40. Degringolada titlurilor Renault l-a afectat şi pe rivalul PSA Peugeot Citroen, ale cărui acţiuni au înregistrat o scădere de peste 7%, pe o piaţă care înregistra o scădere de 3,14%.

Acţiunile au scăzut după publicarea de către AFP a unor informaţii referitoare la efectuarea unor percheziţii la sediul Renault cu privire la testele de emisii poluante. Se pare că au fost sechestrare unele calculatoare, a declarat un trader de la Paris.

Aceste percheziţii vin după ce anul trecut constructorul auto german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.