Ajutorul este acordat în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică. În total, de subvenţii vor beneficia 250 de gospodării casnice şi 50 de întreprinderi.

Mărimea subvenţiei este de 1300 de euro pentru cazanele pe biomasă cu un randament egal sau mai mare de 85%, iar de 700 de euro pentru cazanele pe biomasă cu un randament egal sau mai mare de 75%.

Beneficiari ai Programului de subvenţionare pot fi persoanele fizice cu domiciliul în Republica Moldova şi întreprinderile mici sau microîntreprinderile, rezidente pe teritoriul ţării noastre.

Ei trebuie să fie proprietari sau coproprietari ai imobilului sau ai întreprinderii în care se va instala cazanul pe biomasă, iar imobilul nu trebuie să fie racordat la sistemul centralizat de încălzire.

Cazanele ce pot fi procurate în cadrul acestui program urmează a fi produse sau parţial asamblate în Republica Moldova. Ele pot fi achiziţionate de la companiile acreditate în program.

Cererile de înscriere în program vor putea fi depuse începând cu 10 August, la Agenţia pentru Eficienţă Energetică (Chişinău, str. Alecu Ruso 1, et.10; Detalii la tel: (22) 499 444, 067430436 sau [email protected]).

Proiectul Energie şi Biomasă 2 este prevăzut pentru perioada 2015-2017, are un buget total de 9,4 milioane de euro şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. ​În prima etapă a proiectului (2011-2014), 620 de familii şi întreprinderi şi-au instalat cazane pe biomasă.