Conform agendei, reuniunea viceminiştrilor Economiei din ţările CEFTA va avea loc la 2 iulie şi va fi precedată de mai multe evenimente tematice, comitete şi sub-comitete.

În primele două zile vor avea loc negocieri privind liberalizarea comerţului cu servicii, în cadrul cărora se vor discuta ofertele de turism şi serviciile de călătorii conexe, serviciile de mediu, serviciile de recreere, cultură şi sport. La final, va fi elaborată oferta pe sectoarele de servicii şi identificarea problemelor pentru sesiunea următoare de negocieri.

Pe 1 iulie se va desfăşura Comitetul CEFTA privind facilitarea comerţului şi prima reuniune a subcomitetului CEFTA privind comerţul cu servicii.

Reprezentanţii Secretariatului CEFTA vor prezenta stuaţia actuală privind crearea Comitetelor Naţionale de facilitarea a comerţului în ţările CEFTA, Agenda de facilitare a comerţului ş.a. În aceeaşi zi, în cadrul sesiunilor va fi prezentat un raport al Grupului de negociere privind comerţul cu servicii, propuneri privind extinderea protocolului pe comerţul cu servicii, tendinţe în acest domeniu la nivel regional.

Comitetul CEFTA se va încheia pe 2 iulie cu reuniunea viceminiştrilor Economiei din ţările membre ale acordului. Agenda acestei zile va include discuţii pe marginea pregătirii de reuniunea miniştrilor Economiei din toamna anului curent, la care vor fi discutate un şir de subiecte specifice relaţiilor comerciale. 

Menţionăm că reuniuniunea Comitetului CEFTA a fost organizată de Republica Moldova, care pe parcursul anului 2015 deţine preşedinţia în cadrul Acordului Central European de Comerţ Liber.