Ultima ştire

Noi preţuri plafon de comercializare a carburanţilor: Benzina se ieftineşte cu 55 de bani, iar motorina - cu 35 de bani

Noi preţuri plafon de comercializare a carburanţilor: Benzina se ieftineşte cu 55 de bani, iar motorina - cu 35 de bani
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.06.2017 14:45
Începând de mâine, operatorii petrolieri sunt obligaţi să afişeze preţuri mai mici pentru benzină şi motorină. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi preţuri plafon de comercializare a carburanţilor pentru perioada 28 iunie - 11 iulie.

Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică 95 se va ieftini de mâine cu 55 de bani şi va costa 16 lei şi 2 bani. Motorina va costa cu 35 de bani mai puţin şi va fi vândută la un preţ de 13 lei şi 61 de bani

Noile preţuri plafon vor fi valabile 14 zile calendaristice. Acestea au la bază patru componente principale: cotaţiile medii Platts pentru benzină; costurile de tranzacţionare aferente operaţiunii de import, inclusiv costurile de transport şi de asigurare; cota accizelor şi cota taxei pe valoarea adăugată, aplicate în conformitate cu Codul Fiscal şi marja comercială specifică, care cuprinde valoarea cheltuielilor şi profitul companiilor petroliere.

Consumatorii care observă preţuri mai mari pe piaţă sunt îndemnaţi să anunţe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de email anre@anre.md.
vezi articolul complet

ULTIMELE ŞTIRI

Articole