Fiind ghidaţi de profesionişti, tinerii vor propune idei de film documentar, vor munci în teren, vor filma, monta, edita imagini, şi vor analiza lucrările realizate. La final, filmele vor fi proiectate atât pe malul drept, cât şi pe malul stâng al Nistrului. Pentru realizarea scurtmetrajelor echipelor li se va acorda susţinere financiară.

Organizatorii spun că proiectul „Filme peste Nistru” a fost conceput pentru a prezenta lumii, prin documentar, atât dreapta, cât şi stânga Nistrului, dar şi să ajute tinerii să se lanseze în acest domeniu al cinematografiei. 

Persoanele interesate, cu vârsta cuprinsă între 17 şi 25 de ani, sunt rugate să trimită CV-ul pe adresa [email protected] şi să completeze formularul de aplicare disponibil pe acest link, până la data de 25 martie.

Proiectul „Filme peste Nistru” este realizat de OWH Studio în parteneriat cu ONG „Apriori” din oraşul Tiraspol, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Pentru mai multe detalii sunaţi la numărul de telefon 022 232 771 sau accesaţi pagina de Facebook OWH Studio .