Serialul de televiziune, „Genius Picasso”, va avea 10 episoade şi va fi realizat de Ron Howard, iar filmul va fi regizat de Carlos Saura, care va contribui şi la scenariu.

Antonio Banderas şi Pablo Picasso s-au născut în acelaşi oraş din Spania, Málaga.

Actorul, în vârstă de 57 de ani, a spus că se aşteaptă să fie criticat pentru interpretarea pictorului. „Cu cineva ca Picasso, indiferent de cât de bine interpretezi, vei fi criticat”, a spus Banderas.

Antonio Banderas a povestit că a cunoscut-o pe fiica lui Picasso, Paloma, atunci când a ajuns pentru prima dată în Los Angeles, iar ea i-a spus că vorbeşte cu acelaşi accent ca tatăl ei. 

Actorul a mai spus că petrece cinci ore pe zi la machiaj, înainte de a începe filmările.

Serialul, care va fi difuzat de National Geographic Channel, filmat parţial în Budapesta, nu prezintă cronologic viaţa pictorului. „Mergem înainte şi înapoi prin evenimentele din viaţa lui. Începem cu bombardamentul din Guernica”, a spus Banderas. 

Actorul a mai spus că cea mai mare provocare în interpretarea lui Picasso este aceea de a reuşi să îl înţeleagă pe artist, atât cu privire la alegerile sale politice şi artistice, cât şi la relaţiile pe care le-a avut cu femeile din viaţa sa. 

Pentru a se documenta, Banderas a vorbit şi cu nepotul artistului, Olivier Widmaier, care va publica în martie cartea „Picasso: An Intimate Portrait”.

Banderas a rămas implicat şi în proiectul lui Saura, filmul „Guernica 33 Days”, amânat timp de peste şase ani.

„Acesta este complet diferit faţă de serial. Este dedicat tabloului «Guernica», a modului grandios în care a reprezentat violenţa şi războiul civil. Carlos Saura vrea să se îndepărteze de realism şi să facă o pictură în sens propriu. Sunt interesat de acest proiect şi încă este posibil să lucrez la el”, a spus Banderas.

Potrivit imdb.com, episodul „Picasso: Chapter One” din proiectul „Genius” va avea premiera în aprilie 

Antonio Banderas, născut pe 10 august 1960, este un actor, regizor şi producător spaniol. Şi-a început cariera jucând într-o serie de filme regizate de Pedro Almodovar şi a jucat apoi în câteva filme celebre produse la Hollywood, în special în anii 1990 şi 2000, precum ”Asasini/ Assassins”, ”Evita”, ”Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor”, ”Philadelphia”, ”Desperado”, ”Masca lui Zorro” şi ”Joaca de-a spionii/ Spy Kids”. În ultimii ani, starul spaniol a asigurat vocile unor personaje principale în filmele de animaţie din francizele ”Shrek” şi ”Puss in Boots”.