Cu patru zile înainte de gala Oscar, actorul va primi o stea pe Walk of Fame de la Hollywood.

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, care acordă statuetele aurite, a anunţat că Mark Hamill şi alte nouă celebrităţi, printre care Oscar Isaac, şi el pe afişul celui mai recent film "Star Wars", va oferi recompensele atât de aşteptate. 

Actorul în vârstă de 66 de ani a reacţionat pe Twitter cu o serie de glume. "Notă către mine însumi: 1- Să vorbesc suficient de repede pentru ca orchestra să nu încerce să mă întrerupă, aceasta fiind o regulă impusă de organizatori prezentatorilor. 2 - Să nu fac glume cu R2-MeToo. 3 - Să nu spun «La La Land» după ce deschid un plic", referire la gafa de anul trecut din finalul galei Oscar, când a fost anunţat greşit numele celui lungmetrajului câştigător la categoria mai bun film. 

Al doilea punct este un joc de cuvinte între pronunţia în limba engleză şi numele robotului R2-D2 şi mişcarea #MeToo, care s-a născut pe reţelele de socializare pentru a denunţa agresiunile sexuale după scandalul "Weinstein".

Ceremonia premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre, situat pe bulevardul Hollywood în faţa celebrului Walk of Fame unde actorul Mark Hamill va participa pe 9 martie la dezvelirea stelei care-i este dedicată. 

"Fanii "Star Wars" din lumea întreagă şi dintr-o galaxie îndepărtată, foarte îndepărtată vor fi încântaţi să afle că actorul legendar din celebra saga Mark Hamill va fi onorat cu o stea pe bulevardul celebrităţilor de la Hollywood", a declarat Ana Martinez, producătoarea galei Oscar 2018.