Mamă a doi copii, Jill Messick a murit miercuri, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani. Ea fusese diagnosticată cu tulburare bipolară şi s-a luptat timp de mai mulţi ani cu depresia, a precizat familia. Producătoarea ar fi fost marcată însă şi de recentele dezvăluiri din scandalul Harvey Weinstein, acuzat de mai multe femei de hărţuire şi agresiune sexuală. În acest sens, familia ei afirmă că ea a fost „o victimă colaterală într-o poveste care era şi aşa îngrozitoare”.

Actriţa Rose McGowan a pretins că Weinstein a violat-o în timpul ediţiei din 1997 a Festivalului de film Sundance. Ea a declarat recent că Messick, care la acea vreme era managerul său, nu i-a oferit niciun sprijin în lupta contra fostului producător de la Hollywood şi, în plus, a acceptat să lucreze ulterior pentru acesta.

În replică, familia lui Messick a precizat că McGowan o informase pe producătoare despre acest incident fără să-l numească însă viol. Jill Messick şi-ar fi dat seama, totuşi, că s-a petrecut ceva nepotrivit între cei doi, dacă nu chiar ilegal, şi s-a adresat mai departe şefilor săi, cu câteva luni înainte de a accepta să lucreze la Miramax, studio care era condus de Weinstein.

Avocaţii lui Weinstein au citat luna trecută dintr-un e-mail al lui Messick, care îi lua apărarea acestuia. În acest mesaj, McGowan îi povestea lui Messick faptul că acceptase de bunăvoie să intre într-o cadă alături de Weinstein şi că a regretat apoi acest lucru. Weinstein a negat, de altfel, acuzaţia de viol.

Familia lui Messick a declarat că producătoarea a ales să nu iasă în faţă şi nu a dorit să îşi apere numele de teamă că demersul său ar fi descurajat alte femei să depună mărturii în cazuri similare. „Ea a ales să nu contribuie la această isterie şi a permis ca numele şi reputaţia să îi fie întinate, în ciuda faptului că nu a făcut nimic rău”, se menţionează în declaraţia familiei, care mai precizează că producătoarea a suferit în tăcere. „Să-şi vadă numele în titluri din nou şi din nou... alături de încercările disperate ale lui Harvey de a se disculpa a fost lucru devastator pentru ea”, scrie în declaraţia familiei.